Grote namen uit de Nederlandse muziek maken hun opwachting tijdens spetterend Knoop Gala 2016

 

Met veel trots organiseren wij samen met de NTR voor de zesde keer een bijzonder gala. Tijdens het Knoop Gala treden elk jaar bijzondere muzikale talenten op met een verstandelijke beperking. Paul de Leeuw presenteert zesde editie feestelijk muziekgala in Koninklijk Theater Carré.

Het Knoop Gala
Het Knoop Gala

Van rap tot schlager en van musical tot de blues

Gedurende deze speciale avond zingen en/of spelen zij de sterren van de hemel. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook deze keer zijn het niet de minsten: Simone Kleinsma, Frans Bauer, Kim-Lian van der Meij, Diggy Dex, JW Roy, Jamai, Ronnie Flex, Tim Knol en Heidi und die Heino’s (Tony Neef, Brigitte Nijman en Rolf Koster). Dit jaar is de verscheidenheid in optredens groot; van rap tot schlager en van musical tot de blues. Mede hierdoor belooft het Knoop Gala weer een speciale avond te worden.

Mooie avond in het Carré

Paul de Leeuw presenteert wederom het Knoop Gala, dat plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de Greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen. En een Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Jan Stulen.

Opnamedag & Uitzenddata

Knoop Gala: dinsdag 6 december, 20.00 uur, Koninklijk Theater Carré
Uitzending: dinsdag 27 december, 21.45 uur, NPO 1
Herhaling: zaterdag 31 december, 10.30 uur, NPO 1

Ontroerende optredens met een doel

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL Het Fonds zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie op: www.handicap.nl/knoop-gala