Gezocht: taalmaatjes voor vrouwen met een verstandelijke beperking  

De Nederlandse taal leren valt niet altijd mee. Een taalcursus volgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en zomaar een buurthuis binnenstappen om te informeren naar taalles is voor veel vrouwen nog een te grote stap.

Taalles
Taalles

 

Het ABC start daarom een pilot voor vrouwen met een lichte verstandelijke beperking  en een laag niveau Nederlands. Deelnemende vrouwen krijgen gedurende een half jaar tot een jaar wekelijks een taalmaatje van het ABC om samen te werken aan het vergroten van hun Nederlandse taalvaardigheid.

Meer vertrouwen en zelfredzaamheid

Doordat de lessen 1-op-1 zijn werken de vrouwen op hun eigen tempo aan de leerdoelen die zij zelf belangrijk vinden. Of dit nu een gesprek met de huisarts is, het schrijven van een brief of het vinden van een leuke activiteit. Het ABC wil hiermee bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van vrouwen met een lichte verstandelijke beperking, zodat deze vrouwen volwaardig kunnen meedoen!

Word taalmaatje!

Ben jij geduldig, kun jij je inleven in mensen met een beperking en heb je interesse in andere culturen? Wil jij een vrouw een stap vooruit helpen? Word taalmaatje bij het ABC!

Als taalmaatje bezoek je één keer per week een anderstalige vrouw met een lichte verstandelijke beperking. Naast  het lesgeven gaan jullie ook regelmatig samen op stap om organisaties en activiteiten in de buurt te verkennen.

Het ABC biedt een voorbereidende training, lesmateriaal en persoonlijke begeleiding.

Om je aan te melden of als je meer informatie wilt kun je contact opnemen met Wemmy Harteveld: wemmy@abcamsterdam.org of 06-12687812. Zie ook www.abcamsterdam.org.

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door een donatie van HandicapNL.