Funpop: meezingen én mensen ontmoeten

Dansen, zingen én mensen ontmoeten. Tijdens een festival staat de gezelligheid centraal. Maar voor mensen met een beperking is het niet altijd mogelijk om naar een festival te gaan, bijvoorbeeld omdat zij in een rolstoel zitten of extra begeleiding nodig hebben. Daarom is er speciaal voor mensen met een beperking het openluchtfestival Funpop.

Een feest voor iedereen

Voor mensen met een beperking is het door uiteenlopende redenen niet altijd even vanzelfsprekend dat zij naar een festival kunnen. Funpop brengt hier verandering in. Het tweedaagse festival is gericht op mensen met een beperking en hun familie, vrienden en kennissen. Er zijn muziekoptredens, je kunt je laten schminken of je kunt iets moois knutselen. Relaxen of actief bezig zijn: het kan allemaal op funpop!

Benieuwd naar het programma van dit jaar, of wil je meer over Funpop weten. Neem dan een kijkje op de website.

De organisatie treft waar mogelijk extra voorzieningen, zoals aangepaste toiletten en een verzorgingsruimte. Ook is er een podium aanwezig voor rolstoelgebruikers én is er een vervoerservice waarmee er voor gezorgd kan worden dat mensen die in een rolstoel zitten veilig van en naar het festival gebracht kunnen worden. Door aanhoudende bezuinigingen in de zorgsector wordt het voor mensen met een beperking, namelijk steeds moeilijker om vervoer en begeleiding te bekostigen voor een dagje uit.

Help mee

HandicapNL draagt Funpop een warm hart toe en steunt hen daarom met een bijdrage. Gun jij mensen met een beperking ook een leuke dag, vol muziek, fun en gezelligheid? Help dan met een gift!

Ja, ik doneer