Esther Geertsema (26) heeft een spierziekte en verlegt graag letterlijk haar grenzen

Je kunt dromen van een samenleving, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en meedoet. Maar nóg mooier is om er ook echt werk van te maken. En dat is precies wat onze collectanten doen. Met hun (vrijwilligers)werk helpen zij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat zijn voor ons echte helden, niet meer en niet minder.

Esther Geertsma met een aantal collectebussen van HandicapNL.
Esther Geertsma met een aantal collectebussen van HandicapNL.

Iets voor anderen doen

‘Ik wilde altijd al iets doen voor anderen. Dankzij HandicapNL kan ik dat nu ook: ik ben op werkvakantie geweest naar ontwikkelingslanden om daar te helpen met het bouwen van ziekenhuizen. HandicapNL zorgt ervoor dat er douchestoelen en speciale strandstoelen meegaan en dat mijn rolstoel verzekerd is. Zo betaal ik zelf precies hetzelfde als de mensen zonder beperking.’

Letterlijk grenzen verleggen

‘Ik ben al naar Bolivia geweest en naar Bangladesh en de volgende reis is naar Myanmar. Zo’n reis betekent letterlijk je grenzen verleggen. Ik doe wat ik kan en als ik iets niet kan, verzinnen we een oplossing zodat het toch lukt. Dat is goed voor mij, maar ook voor de mensen daar. Je laat toch maar mooi zien hoeveel er mogelijk is en dat mensen met een beperking ook kunnen meedoen aan de maatschappij.’

Allemaal een beetje

‘Niet iedereen kan alles, maar we kunnen wel allemaal een beetje. HandicapNL helpt ook om meer bekendheid te genereren voor de stichting World Servants die deze reizen organiseert en dat vind ik heel belangrijk. Daarom coördineer ik graag de collectes in mijn woonplaats Leeuwarden.’

Ja, ik teken voor een normaal leven voor iedereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”
“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”
Elly haalt geld op voor HandicapNL én Stichting de Iris.
Elly haalt geld op voor HandicapNL én Stichting de Iris.