Eerste Jan Vermeulen Challenge levert ruim € 400 op voor Revalidatiefonds

WTC de Lingerenners heeft op zondag 30 april 2017 de eerste Jan Vermeulen Challenge georganiseerd. Een tocht met routes van 125km en 150km over de Utrechtse Heuvelrug. Dit ter nagedachtenis aan Jan Vermeulen, een zeer gewaardeerd lid van WTC de Lingerenners die eerder dit jaar overleed aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een val van zijn mountainbike in België.

Jan Vermeulen reed deze tocht ieder jaar aan het begin van het seizoen. WTC de Lingerenners heeft daarom besloten de tocht naar hem te vernoemen en er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Ook is besloten de opbrengst ten goede te laten komen aan het Revalidatiefonds. Dit goede doel ondersteunt projecten die de zelfstandigheid en participatie van mensen met een lichamelijke beperking vergroot en/of een bijdrage leveren aan innovatieve revalidatietechnieken. Ruim 60 Lingerenners deden mee aan de eerste Jan Vermeulen Challenge. Samen doneerden de leden ruim € 400 voor het Revalidatiefonds.

Het bestuur van WTC de Lingerenners overweegt om de Jan Vermeulen Challenge in de toekomst ook open te stellen voor niet-leden. Meer informatie over WTC de Lingerenners is te vinden op www.wtcdelingerenners.nl.