Droom Bussemse Jan Distelblom in vervulling door HandicapNL en VriendenLoterij

In aanwezigheid van al zijn collega’s werd vandaag de 57-jarige Jan Distelblom uit Bussum thuis feestelijke verrast met een reischeque en een bos bloemen. Als waardering voor zijn werk als ervaringsdeskundige bij de LFB, krijgt Jan namens het Vriendenfonds van de Vriendenloterij en HandicapNL een reis naar Parijs aangeboden. Het is namelijk al jaren de wens van Jan om naar de Franse hoofdstad af te reizen, maar dit is er helaas nooit van gekomen.

Foto van Jan die prijs wint met HandicapNL en de VriendenLoterij
Foto van Jan die prijs wint met HandicapNL en de VriendenLoterij

 

Positiviteit en inzet voor anderen

Bij de LFB, een landelijke organisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking waarmee HandicapNL nauw samenwerkt, verzorgt hij onder meer informatiebijeenkomsten en gastlessen. Maar door verschillende lichamelijke ongemakken heeft Jan al vijf maanden niet meer kunnen werken, terwijl dat toch hetgeen is wat Jan het liefst doet. Ondanks deze tegenslag blijft de rolstoel gebonden Jan positief en zet hij zich in voor anderen. Daarom verdient hij het om namens de Vriendenloterij en HandicapNL middels een reis naar Parijs zijn grootste wens in vervulling te laten gaan.

”Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik kan bijna niet geloven dat ik binnenkort onder de Eiffeltoren in Parijs kan staan. Ik ben heel blij!”

– Jan Distelblom

Hartenwens van Vriendenloterij

Elk jaar geeft het Vriendenfonds van de Vriendenloterij goede doelen de kans om bijzondere mensen zoals Jan in het zonnetje te zetten door een wens te vervullen. Zo viel voor HandicapNL de keuze op Jan. “Het is fantastisch dat wij op deze manier mensen als Jan in het zonnetje kunnen zetten. Ondanks alles blijft Jan ‘mister positivo’ en is hij een voorbeeld voor velen. Wij gunnen hem een reis naar Parijs van harte”, aldus Linda Ostendorp namens HandicapNL.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten