“De zorg voor mensen met een handicap is voor mij nooit ver weg geweest”

Van jongs af aan heb ik wel iets met mensen met een handicap gehad. Mijn ouders werkten beide in de zwakzinnige zorg zoals dat destijds nog heette, dus dan krijg je er wel het één en ander van mee. Als kleine jongen liep ik na schooltijd vaak over de werkvloer van mijn ouders om ze een beetje te helpen. Dat was altijd hartstikke leuk en op een bepaalde manier krijg je daar wel een evenwichtig wereldbeeld van.

Jos Houtman met de haken van HandicapNL in zijn handen.
Jos Houtman met de haken van HandicapNL in zijn handen.

 

Nooit ver weg

Ook later in mijn leven heeft het contact met mensen met een handicap een blijvend plekje veroverd. Zo heb ik mijn vrouw leren kennen tijdens vrijwilligerswerk op de tennisclub. Zij is op haar beurt weer werkzaam in de revalidatiezorg, dus de zorg voor mensen met een handicap is nooit ver weg geweest. Het werk voor HandicapNL brengt op zijn beurt ook maatschappelijke betrokkenheid met zich mee, iets wat ik erg belangrijk vind om in mijn werk terug te zien.

“Maatschappelijke betrokkenheid vind ik erg belangrijk om in mijn werk terug te zien”

Maatschappelijke impact

Doordat ik avontuurlijk van aard ben, heb ik tot nu toe een scala aan uiteenlopende werkgevers gehad. Dat komt door mijn brede interesse, maar ook omdat ik de behoefte heb aan een baan met maatschappelijke impact. Ik ben altijd op zoek naar een spannende uitdaging in mijn werk of juist een nieuwe omgeving waar ik me verder kan ontwikkelen. Ook wat dat betreft is HandicapNL erg interessant. Het proces van het samengaan van twee fondsen en dit op te bouwen naar één nieuw sterk merk, daar word ik erg enthousiast van.

Ambitieus bezig

De online communicatie met onze achterban neemt steeds interessantere vormen aan en dat maakt mijn werk ook een stuk interessanter. Op dit moment zijn we met z’n allen zo ambitieus bezig, dat ik heel eerlijk moet zeggen dat ik hier niet uitgekeken raak. Daarnaast vind ik mijn eigen gezinsleven ook erg belangrijk en wil ik daar voldoende aan bij kunnen dragen. Dan kan je achteraf in ieder geval geen spijt hebben van hetgeen wat je gemist hebt en het houd de werkweek ook wat afwisselender. Uiteindelijk is het aller belangrijkste dat je een goed gevoel hebt bij wat je doet en dat zit wel snor.

 

“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
‘Je bent geboren zonder hand dus heb je er toch mee leren leven?’ zeiden ze.
‘Je bent geboren zonder hand dus heb je er toch mee leren leven?’ zeiden ze.