De muzikale talenten van het Knoop Gala 2018

De achtste editie van het Knoop Gala is er eentje om van te smullen. Tijdens dit spektakel hebben een groot aantal Nederlandse topartiesten het podium in Carré bestegen, vergezeld van een artiest met een beperking. Op het podium stelen ze gezamenlijk de show en hebben ze van het Knoop Gala 2018 een onvergetelijke ervaring gemaakt. In dit overzicht stellen we alle artiesten één voor één aan je voor.

Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré
Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré

 

Rico (21) uit Zaltbommel speelt saxofoon met OG3NE

De talentvolle Rico uit Zaltbommel bloeide op toen hij gisteravond met zijn saxofoon het podium betrad. En hij had niet alleen zijn saxofoon, maar ook nog eens de dames van OG3NE aan zijn zijde. OG3NE zong het nummer ‘Where are you Christmas’ onder begeleiding van het saxofoonspel van Rico. Rico haalde alles uit de kast en samen zorgden ze voor kippenvel in de zaal. Rico maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20:25 uur op NPO 1!

Yannick (24) uit Tilburg zingt met Trijntje

De talentvolle Yannick uit Tilburg gaf gisteravond een geweldig optreden in Carré. Samen met Trijntje Oosterhuis zong hij het nummer ‘Wereld zonder jou’. Het publiek was duidelijk onder de indruk en gaf het duo een staande ovatie. Yannick genoot zichtbaar van elke seconde op het podium. Op verzoek van Trijntje gaf hij zelfs nog een indrukwerkkende solo-toegift met ‘Can’t Help Falling In Love’ van Elvis Presley.

Texelse Janfrans (58) treedt op met Broederliefde

Het was gisteren een bijzondere avond voor de Texelse Janfrans. Hij mocht in Carré het podium betreden tijdens Knoop Gala 2018. Eerst kreeg hij daar als verrassing een videoboodschap van spelers van zijn favoriete club FC Groningen. Daarna zette hij samen met Broederliefde, die de hit ‘Jungle’ zong, een te gekke show neer en drumde hij erop los. De glimlach was de hele avond niet meer van het gezicht van Janfrans af te slaan. “Een droom die uitkomt!”.

Yannic (30), John (50) en Shalien (25) uit Hoorn

Yannic, John en Shalien van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn hebben gisteravond bewezen dat ze op het podium thuishoren. Samen met Roxeanne Hazes maakten ze veel indruk op het publiek met hun eigen lied ‘Dromen’. Het was een fantastisch optreden, waarvoor Roxeanne vooraf misschien nog wel zenuwachtiger was dan de drie heren zelf; “het is hun liedje, ik hoop maar dat ik het niet verpest”.

Marije (32) uit Munein (Friesland) speelt dwarsfluit

Ondanks dat het spannend is om voor het eerst en ook nog eens voor zo’n groot publiek op te treden, liet Marije uit het Friese Munein daar niets van merken. Ze was naar eigen zeggen ‘hélemaal niet zenuwachtig’. Vol trots en plezier stond ze samen met haar idolen Nick & Simon op het podium. Nick & Simon zongen een medley van drie nummers, terwijl Marije hen daar prachtig bij begeleide op haar dwarsfluit. Het bijzondere trio ontving van het publiek een daverend applaus.

Dieke (44) uit Hilversum zingt oer haar krantenwijk met Boef

De grote droom van de Hilversumse Dieke om op het Knoop Gala op te treden kwam gisteravond eindelijk uit! Ze gaf samen met rapper Boef een stoer optreden en de twee hadden er duidelijk plezier in. Dieke zong mee op het nummer ‘Habiba’ en stal de show met haar blokfluit tijdens het nummer ‘Krantenwijk’. Dit was extra leuk omdat Dieke ook in het echte leven een krantenwijk loopt. Hoe blokfluit en rap samen klinken?

Achtentwintig zangers en zangeressen van het Alkmaars Prachtkoor (APK)

Het 28-koppige Alkmaars PrachtKoor mocht gisteravond de spits afbijten en dat deden ze geweldig! De koorleden lieten zien hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. Het enthousiasme en plezier spatte ervan af. Onder bevlogen leiding van dirigente Els zongen ze het lied ‘Iedereen is anders’, met de boodschap dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Aan het eind ontvingen ze van het publiek een daverend applaus.

Mis de uitzending op zaterdag 22 december 20:25 uur bij de NTR op NPO 1 dus ook vooral niet!

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen