De Lachende Zon – Muzikaal Theater voor mensen met EMB

Theatergezelschap De Lachende Zon maakt voorstellingen voor een kleinschalig publiek, zoals kinderen met EMB. De voorstellingen worden doorgaans aan een groep van ongeveer vijftien personen/kinderen gegeven, zodat er ook daadwerkelijk interactie plaatsvind. Interactie die normaal gesproken de mensen met EMB niet weet te bereiken.

Belevingswereld van kinderen met EMB

Oprichter en artistiek leider Elco van Alphen is daarom 25 jaar geleden begonnen om te spelen voor kleine groepen en hen een voorstelling te bieden die aansluit bij hun belevingswereld. Zo werd tijdens één van de voorstellingen de eerste twintig minuten gekeken door de spelers hoe de mensen met EMB zich uiten door beweging en geluid om daar later gedurende de voorstelling op in te spelen. Ook de ouders en begeleiders, de belangrijke tweede doelgroep van de voorstellingen, worden in dit proces meegenomen. De spelers stemmen zich af op het publiek, waardoor elke interactie uniek is.

Lievelings

De thema’s van de voorstellingen komen steeds vaker uit de dagelijkse praktijk: ‘Gevonden Tijd’ laat mooi het verschil in tijdsbeleving zien tussen begeleiders en mensen met EMB. En de huidige voorstelling ‘Lievelings’ gaat over jezelf mogen verliezen in een lievelingsding of – handeling en stelt de vraag tot hoever je jezelf kunt verliezen.

25 jaar

Dit jaar bestaat De Lachende Zon 25 jaar en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Aan het eind van het jaar zal de nieuwe voorstelling ‘Spiegel’ in première gaan. Een voorstel dat dankzij de gift van HandicapNL gerealiseerd is.

Beeldmateriaal is van de show ‘Lievelings’

Kijk voor meer informatie op www.stichtingdezon.nl.

Trailer voorstelling ‘Spiegel’

Jacomien: Kwetsbaar
Jacomien: Kwetsbaar
“Eén van de fases van rouw is acceptatie, daar zit ik nog middenin.”
“Eén van de fases van rouw is acceptatie, daar zit ik nog middenin.”