• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Burgemeester Van Dijk overhandigt Gebaar van Waardering aan bewoners gemeente Barneveld

13 september 2018

Barnevelds burgemeester Van Dijk heeft vandaag tweemaal het Gebaar van Waardering uitgereikt aan ouders van een zorgintensief kind. Namens HandicapNL reikte de burgemeester de verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen uit. Van Dijk is voorzitter van de Raad van Toezicht van HandicapNL. Beide gezinnen zijn woonachtig in Barneveld en verdienen het volgens Van Dijk om in het zonnetje gezet te worden. “Het zorgen voor een zorgintensief kind is niet makkelijk, dit Gebaar van Waardering is een prachtig en belangrijk initiatief om te benadrukken dat alle zorgen en inspanningen gezien en gewaardeerd worden”, aldus Van Dijk.

In het zonnetje zetten

Zo zijn Marcel en Miranda, ouders van de rolstoel gebonden Merelieke, dagelijks druk in de weer met de zorg voor hun dochter. Maar daarnaast zet Miranda zich ook in voor mensen met een handicap door in de gemeente Barneveld steeds weer aandacht te vragen voor inclusiviteit bij verschillende thema’s die spelen binnen de gemeente. Ook Evert-Jan en Brenda (op de foto) de ouders van Marco kregen een gebaar van Waardering van de burgemeester. Marco heeft een ernstige meervoudige beperking en heeft fulltime zorg nodig van zijn ouders.

”We zien jullie zorgen én jullie zijn fantastische liefdevolle ouders”

– Burgemeester Van Dijk, gemeente Barneveld

Zestig procent van de mantelzorgouders heeft burn-out

De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nooit. Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maken het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen.

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. Tussen 4 – 14 september bezorgt HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.