Bouwen aan een betere wereld in Bangladesh

HandicapNL steunt World Servants Onbeperkt! De stichting realiseert maatschappelijke werkvakanties voor jongeren met een handicap. Zo wordt er in Bangladesh gebouwd aan een trainingscentrum voor mensen met een beperking en helpen de jongeren in Myanmar mee met de realisatie van een moderne prothese werkplaats.

World Servants Onbeperkt - Sylvan, Rutger en Polash

 

World Servants en HandicapNL organiseren en faciliteren deze reizen en willen daarmee laten zien dat een lichamelijke beperking geen belemmering is om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL: “Deze werkvakanties voor mensen met een handicap laten zien waar het om gaat in een inclusieve samenleving: ook met een lichamelijke of verstandelijke beperking kun je ontwikkelingswerk doen, alleen zijn er meer voorzieningen voor nodig. Wij maken dit samen met World Servants mogelijk. Tijdens deze reis staat centraal wat deze jongeren, mét en zonder handicap, samen tot stand kunnen brengen. Niet hun beperking.” HandicapNL steunt het project van World Servants sinds 2019.

Meewerken aan wat anderen blij maakt

World Servants Onbeperkt biedt jongeren een unieke kans om iets van de wereld te zien én tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Een roeping voor Sylvan (18), die na een dwarslaesie in een rolstoel terecht kwam. Afgelopen zomer ging hij mee met het team om te bouwen in Bangladesh: “Met World Servants kan ik ergens aan meewerken wat andere mensen blij maakt. Daar zelf aan bijdragen, dat lijkt me mooi. Ik ben nieuwsgierig om te ontdekken wat ik in de praktijk, vanuit de rolstoel, kan bijdragen. Ik wil graag andere mensen blij maken! En om dat dan ver van huis te doen, is wel een hele gave ervaring, denk ik.

In Bangladesh hadden Sylvan en zijn vriend Rutger een ontmoeting met de gehandicapte Polash. Ze bezochten Polash thuis en bouwden samen aan een gemeenschapsgebouw voor mensen met een handicap in Bangladesh. Bekijk hieronder de video van hun reis:

Mogelijkheden ondanks beperkingen

Ook Maaike (22), die kampt met verlammingsverschijnselen door zuurstofgebrek bij de geboorte, kon niet wachten om op reis te gaan en positiviteit te brengen in Bolivia: “Volgens mij is het project één groot voorbeeld van ‘het kan wel’. Met elkaar laten we zien dat er mogelijkheden zijn, ondanks beperkingen. Je hoeft niet thuis te blijven om fysieke belasting of ongemakken te ontwijken. Nee, met elkaar maken we het mogelijk! Dat is zo gaaf!!

Televisie-item

Op 18 april is World Servants Onbeperkt te gast bij Metterdaad, om te vertellen over hun unieke buitenland-projecten. De uitzending start om 17:10 op de EO en wordt op 19 april (12:20) en 20 april (15:05) herhaald.

Nu al nieuwsgierig geworden?
Lees meer over de projecten op de website van World Servants.

Lees ook: Kristof maakt het ontdekken van de wereld voor iedereen toegankelijk ->

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”