• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

BestBuddies brengt jongeren met en zonder verstandelijke beperking bij elkaar

17 april 2018

Iets ondernemen is vaak veel leuker als je dat samen doet. Toch is het voor veel jongeren met een beperking lastig om erop uit te gaan. Daarom brengt HandicapNL samen met BestBuddies jongeren met én zonder beperking dichter bij elkaar.

Vriendschap versterkt het gevoel van eigenwaarde

Het zou heel normaal moeten zijn dat mensen met een verstandelijke beperking vrienden hebben. Toch blijkt dit in de praktijk heel moeilijk. BestBuddies inspireert daarom jongeren met én zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. Zij inspireren deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen. Vriendschap is een instrument om de sociale acceptatie en integratie in de maatschappij van jongeren met een licht verstandelijke beperking te verbeteren en gevoel van eigenwaarde te versterken.

Benieuwd hoe jongeren het contact met hun buddy ervaren?
Lees er alles over in de blog van Marc en Jonathan.

Hoe werkt het?

BestBuddies biedt de oplossing om mensen met een zonder een beperking aan elkaar te koppelen. Per jaar worden honderden jongeren tussen de 16 en 35 jaar met een verstandelijke beperking in contact gebracht met met vrijwilligers in dezelfde leeftijdscategorie om samen dingen te ondernemen of te organiseren. Eerst vind er een kennismaking plaats en wanneer er een klik is en de maatjes het leuk met elkaar hebben, ontstaat er vanzelf een vriendschap. De maatjes gaan samen sporten, werken of delen een hobby. Zo worden mensen met een verstandelijke beperking uit een sociaal isolement gehaald.

Help mee

Wij steunen BestBuddies met een financiële bijdrage en vergroten zo de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. En werken daarnaast samen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om meer inzicht te krijgen in het effect van de Buddy-vriendschappen. Gun jij alle mensen ongeacht hun beperkingen ook vriendschappen voor het leven? Help dan met een gift.

Ja, ik wil doneren

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.