Beautyblogger Serena Verbon van beautylab.nl overhandigt Gebaar van Waardering aan moeder van Luca

Serena Verbon van Beautylab.nl heeft vandaag het laatste Gebaar van Waardering aan Mirthe Polanen overhandigd. De alleenstaande moeder zorgt voor Luca (14), die als baby met spina bifida (open ruggetje) werd geboren. Luca heeft voor zijn derde levensjaar al dertien operaties moeten ondergaan. Mede daarom heeft Truus, de moeder van Mirthe, haar dochter opgegeven voor het Gebaar van Waardering van HandicapNL, omdat zij ziet dat ze altijd knokt voor de juiste zorg voor Luca en daar enorm trots op is.

Vlogster Serena Verbon reikt een Gebaar van Waardering (doos) uit aan haar vriendin.
Vlogster Serena Verbon reikt een Gebaar van Waardering (doos) uit aan haar vriendin.

Zestig procent van mantelzorgouders heeft burn-out

Serena Verbon: “Toen mijn zoontje Marshall werd geboren veranderde mijn hele wereld. Waar ik het meeste aan moest wennen was de kwetsbaarheid en de zorgen die je ineens met je meedraagt. Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel zorgen een ouder met een kind met een handicap moet hebben, dat moet minstens 10 keer zoveel zijn. En die zorgen houden écht nooit op.”

”Toen mijn zoon Marshall werd geboren was dat onbezorgde in mij in één klap weg.”

– Serena Verbon, Beautylab.nl

De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nooit. Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maakt het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. De afgelopen twee weken bezorgde HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

Toen mijn zoon Marshall werd geboren was dat onbezorgde in mij in één klap weg. En als je een kind met een handicap hebt dan maak je je volgens mij nog tien keer meer zorgen.

– Serena Verbon, Beautylab.nl

 

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten