‘Als kind had ik nergens last van’

Arnoud heeft een schedelafwijking door het Treacher Collins-syndroom. Ondanks dat hij er anders uitziet, bereikt hij alles wat hij wil. Op één gebied na, de liefde.

Arnoud, één van de hoofdpersonen van de campagne Jezietmaardehelft

Lege stoeltjes

Op de eerste dag in groep 2 had ik als klein jongetje twee lege stoeltjes naast me. Op de tweede dag nog maar eentje. En op dag drie geen enkele meer. Omdat ik zelf geen probleem maakte van mijn uiterlijk, deden andere kinderen dat ook niet.

Ik heb een leuk leven

Die instelling: uitstralen dat je zélf geen beperking ziet, heb ik al mijn hele leven. Ik ondervind haast geen nadelen van het feit dat ik een schedelafwijking heb. Zoals zoveel leeftijdsgenoten ben ik druk met werk en studie. Ik werk als werktuigkundige, volg daarnaast een hbo-studie en doe vrijwilligerswerk, als steward bij PSV. Mensen moeten leren voorbij de handicap te kijken. Ik ben gewoon normaal, ik kan liefhebben, ik heb een goede baan. Ik ben meer dan mijn gezicht.

Hallo, ik heb een handicap. En wat heb jij?

HandicapNL vindt het erg belangrijk om de afstand tussen kinderen en mensen met een handicap te verkleinen. Daarom bieden wij speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters GRATIS het e-book ‘Hallo, ik heb een handicap’ aan om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over volwassenen en kinderen met een handicap.

Download gratis Hallo, ik heb een handicap!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”