VN-verdrag voor mensen met een handicap

Esmi Öztürk stelt de volgende vraag: “Ik ben donateur van HandicapNL. In de krant lees ik dat de uitvoering van het VN-Verdrag voor mensen met een handicap niet goed loopt. Ik heb er even naar gezocht, maar ik kom zoveel verschillende berichten tegen. Kunnen jullie uitleggen hoe het nu zit? Nederland heeft dat Verdrag toch ondertekend? Waarom schort de uitvoering dan? En wat kan ik doen?”

Video: VN-verdrag Handicap, wat is daar nou belangrijk aan?

Het VN-Verdrag voor rechten van personen met een handicap stelt dat mensen met een beperking het recht hebben om zelf beslissingen te nemen over hun eigen leven. De Alliantie VN-verdrag Handicap legt met onderstaande video uit waarom dit zo onmisbaar is:

Help mee

Ondanks het VN-verdrag voor gelijke behandeling van mensen met een handicap is hun positie de afgelopen jaren verslechterd. Bijna een kwart van de mensen met een handicap leeft in armoede, zij zijn twee maal zo vaak werkeloos en de druk op mantelzorgers neemt alleen maar toe: 60% van de ouders van een gehandicapt kind krijgt een burn out.

Wij willen een wereld waarin mensen met een handicap zelfverzekerd in het leven te staan, zichtbaar zijn in de samenleving en volwaardig mee kunnen doen.

Teken ons manifest voor eerlijke kansen