Abel ten Hoorn (61) haalt mensen uit hun comfortzone met de HandbikeBattle

Je kunt dromen van een samenleving, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en meedoet. Maar nóg mooier is om er ook echt werk van te maken. En dat is precies wat Ragna, Abel, Gijs en Irene doen. Met hun (vrijwilligers)werk helpen zij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat zijn voor ons echte helden, niet meer en niet minder.

Drijvende kracht

Abel is de drijvende kracht achter de Handbike*Battle: ‘De HandbikeBattle is een sportieve wedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Ik vind het een geweldige week, want hoewel ik met veel plezier in het revalidatiecentrum werk, zie ik de mensen die revalideren alleen in het centrum. Tijdens de HandbikeBattle, die een week duurt, verblijven we met z’n allen in een fantastisch hotel in Oostenrijk.

Abel ten Hoorn

 

Niet de uitzondering

Het is heel bijzonder voor de deelnemers om met een dwarslaesie eens niet de uitzondering te zijn, maar de norm. En dan de Kaunentaler Gletscher op, twintig kilometer waarvan maar een vierde vlak is. Iedereen denkt in eerste instantie: dat lukt mij niet. Mensen worden volledig uit hun comfortzone gehaald. Maar iedereen komt hoe dan ook boven, al doen ze er zes uur over. Dat heeft zo’n enorme impact.

“Ik sta ieder jaar met tranen in mijn ogen op de gletsjer.”

Ten huwelijk

Je ziet de deelnemers denken: als ik dít kan… Het is een voorrecht om iets te mogen organiseren wat mensen echt iets oplevert, dat het er werkelijk toe doet. Er gebeuren prachtige dingen boven op de berg. De een wordt ten huwelijk gevraagd, de ander zien het leven weer zitten na een moeilijke periode. Ik sta ieder jaar met tranen in mijn ogen op de gletsjer.’

* Een handbike is een rolstoelfiets die je met handtrappers kunt voortbewegen. Meer weten over de HandbikeBattle? Kijk op handbikebattle.nl

Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
WijRollen.nl: Hét platform voor rolstoelgebruikers!
WijRollen.nl: Hét platform voor rolstoelgebruikers!