9x de leukste cadeau-shops voor de feestdagen

De feestdagen kom er weer aan en de leukste presentjes worden weer gekocht voor onder de boom of in de schoen. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder cadeautje, kijk dan niet verder. In dit artikel hebben wij de leukste webshops voor je op een rij gezet, waar je een verrassing kunt kopen die gemaakt is door iemand met een handicap!

1. Mooi door mij

Bij deze webshop shop je allerlei leuke en creatieve cadeautjes die gemaakt zijn door mensen met een (verstandelijke) beperking. Stichting ZOdIEZiJN is gestart met dit toffe initiatief om de maker en de koper van de producten een glimlach op het gezicht te toveren. In de webshop vind je producten van gebaksschotels tot een doosje complimenten en bijvoorbeeld kaarsen. Genoeg inspiratie voor de feestdagen dus!

 

2. Anders van Smaak

Van een opvang aan huis naar een woonhuis naar een atelier en baklokaal voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dat is Rensis. In 2019 zijn zij gestart met Anders van Smaak, een dagbesteding in de vorm van een atelier. Daar begonnen ze met het maken van koffie en thee maar breidde ze het al snel uit met hun Baklokaal. Hier kunnen alle deelnemers bakken en proeven! Deze heerlijke creaties zijn online te koop én in de pop-upstore op het Hof 120 in Bergeijk tot 31 december.

Ps. In 2021 komt er zelfs een Lunchroom & Shop!

 

3. Veel in Hout

Een creatief cadeau gemaakt van hout. Dat vind je bij Veel in Hout. Hier werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of een verstandelijke beperking. Met veel enthousiasme werken de cliënten aan de mooiste creaties. Nog op zoek naar iets voor de sinterklaasavond of een presentje onder de boom? Veel in Hout heeft zelfs een aparte categorie met de leukste cadeau tips voor de feestdagen!

4. Eigen Makke

Een label voor al je eigentijdse producten gemaakt door cliënten van Talant en Wil. Er komen verschillende ambachten aan bod van de dagbestedingslocaties. Naast keramiek zijn er ook producten van hout gemaakt, is er een kaarsenatelier en zijn er verschillende handwerkateliers.  In de webshop vind je dan ook van alles waaronder woonaccessoires, servies en babykleding. Helaas is door corona de online shop gesloten, maar niet getreurd je koopt deze presentjes net zo goed in een van de winkels in Burgum, Leeuwarden, Franeker of Sneek!

5. Brownies&downieS

Je hebt er vast wel eentje bij je in de buurt: Brownies&downieS.  Op 53 plekken in het het land vind je deze lunchzaak waar mensen met een verstandelijke beperking je eten klaarmaken en je aan tafel bedienen. De naam van de succesvolle horecaformule zegt het al, brownies (en blondies)! Die zijn nu ook online te koop. Heerlijk voor bij de koffie, thee of een glaasje wijn tijdens de feestdagen. Oh ja, ze zijn niet verantwoordelijk voor eventuele brownie verslavingen…

6. Bijzonder Amsterdams

Bijzondere producten, bijzonder goed gemaakt door bijzondere Amsterdammers dat is Bijzonder Amsterdams. Een webshop met vele artikelen gemaakt door Amsterdammers met een verstandelijke beperking die niet beperkt zijn in hun creativiteit en werklust. Online vind je een variatie aan producten. Van servies, tot vlaggetjes en meubels van steigerhout. Nog op zoek naar een bijzonder cadeau? Dan zit je hier maar al te goed!

7. Stads boerderij Rijssen

Ondanks de tegenslagen van corona blijft Stads boerderij Rijssen niet bij de pakkenneer zitten. Dit mooie restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om hun droombaan uit te oefenen heeft ook een afhaalmenu voor thuis! Bestel nu de allerlekkerste gerechten gewoon voor aan je eigen keukentafel. Hoe tof is dat? Een heerlijke maaltijd tijdens de feestdagen kan natuurlijk niet ontbreken.

8. Ipse de Bruggen webshop

Een 100% speciaal product dat is gemaakt met zorg door cliënten. Dat vind je in de webshop van Ipse de Bruggen. Wat begon als een kleinschalig project groeide uit tot een online droom met maar liefst 113 artikelen. Deze berg aan kunstwerken worden gemaakt door mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. En wat de producten betreft: de keuze is reuze!

9. Binnenkort verwacht!

Hoewel veel dagbestedingen zich bezighouden met het maken van prachtige kunstproducten zijn maar weinig van hun verkooppunten bekend bij het grote publiek. En dat is zonde! Daarom start Special Arts een overkoepelend verkoopplatform: BlijGoed. Hierop kunnen dagbestedingateliers uit heel Nederland hun producten aanbieden en leren medewerkers het hele proces: van fotograferen van de producten tot het plaatsen in de webshop. HandicapNL is nauw betrokken bij dit unieke initiatief.

Vóórdat het platform in december live gaat, mag een selecte groep alvast rondkijken en één uniek product aankopen. Dus, hou jij van shoppen? Vind je het leuk om originele cadeaus te geven en ontdek je graag iets nieuws? Geef je dan nu op! Stuur een mailtje naar aanmeldingen@specialarts.nl met je naam en telefoonnummer om kans te maken. Vijf personen zullen via Special Arts een link ontvangen voor deze bijzondere primeur. Ben jij een van de gelukkigen?

Teken het manifest

Wij vinden dat iedere Nederlander met een handicap een normaal dagelijks leven moet kunnen leiden. Met leuke vrienden, een uitdagende baan en de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Net als ieder ander. Maak jij je daar ook hard voor? Teken ons manifest!

Ja, ik teken het manifest voor een normaal leven voor iedereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.