9 must see films en series over mensen met een handicap

Scrol jij ook urenlang door Netflix, Pathé Thuis of Videoland alleen maar om de leukste film uit te kiezen? Om je wat tijd te besparen hebben wij de tofste films en series door en over mensen met een handicap voor je op een rijtje gezet. Dus pak die bak popcorn er maar bij, want binnen een paar minuten zit jij er klaar voor!

films en series over mensen met een handicap

1. Midnight Sun

Voor alle romantici onder ons is dit een echte aanrader. Bij deze bijzondere film zwijmel je weg van alle dromerige momenten. Katie heeft een zeldzame ziekte waardoor ze niet tegen zonlicht kan, buiten zal je haar dan ook niet tegen komen. Totdat ze Charlie ontmoet, samen gaan ze een romantische zomer tegemoet waarbij ze enkel ’s nachts en binnenshuis kunnen genieten.

Je kunt de film bekijken via Netflix, Pathé Thuis of online bestellen!

Film over mensen met een handicap

 

2. Love on the Spectrum

Het vinden van de liefde is niet altijd even gemakkelijk, al kan de onvoorspelbare dating wereld voor mensen met autisme nog een tikkeltje lastiger zijn. In de serie Love on the Spectrum volg je verschillende autisten die je vertellen over hun liefdesleven. Wie weet hebben ze nog een aantal goede tips voor je klaarliggen!

Deze interessante serie is te zien op Netflix.

Serie over mensen met een handicap

3. Rolstoel Roadmovie

In deze serie laat Mari Sanders zien hoe Europa eruit ziet door de ogen van mensen met een lichamelijke handicap. Hij gaat van Italië naar Zweden en van Engeland tot Bulgarije. De Rolstoel Roadmovie zit vol ontwapende ontmoetingen en toont steeds de universele kracht van doorzettingsvermogen.

Deze driedelige serie geregisseerd door Mari Sanders kun je bekijken bij NPO Start.

4. Wonder

August is geboren met een afwijking aan zijn gezicht. Omdat zijn ouders bang waren dat hij niet geaccepteerd zou worden is hij nog nooit naar een reguliere school geweest. Tot nu. Wanneer hij naar de reguliere basisschool gaat wordt August in groep 5 gezien als een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Deze mooie film kun je bekijken via Pathé Thuis of bestel je online.
Film over mensen met een handicap

5. The Theory of Everything

Stephen Hawkings, die uiteindelijk een beroemd astrofysicus wordt, ontmoet in zijn studententijd Jane Wilde. Stephen wordt stapelverliefd op haar, maar zijn wereld stort in wanneer hij op 21-jarige leeftijd de diagnose ALS krijgt. Ondanks dit slechte nieuws trouwt Jane met hem en samen binden ze de strijd aan met de ziekte.

De film over de beroemde Stephen Hawking kun je bekijken bij Videoland, Pathé Thuis of bestel je online.

Film over mensen met een handicap

6. Maddy The Model

Maddy Stuart is het eerste professionele model met down syndroom. Ze liep op de catwalk van de New York Fashion Week en stond op de cover van internationale modebladen. De Australische maakt zich hard voor mensen met een handicap. Zal Maddy’s carrière voor meer diversiteit in de mode-industrie zorgen?

Deze zeer interessante documentaire bekijk je bij VPRO, 2Doc, Videoland en NPO Start.

7. Vlafeest

In de onemanshow van cabaretier Fabian Franciscus vertelt hij over de ups en downs van zijn leven met autisme en OCS. Hij geeft een soort van Theatercollege over zijn onbekende vorm van autisme waarbij voorbeelden uit het dagelijks leven naar voren komen die hij ontspannen en spontaan met het publiek deelt, en met gemak in het absurde trekt.

Dit hilarische optreden kijk je op NPO Plus en Netflix.

Film over mensen met een handicap

8. Walk. Ride. Rodeo

Een professionele rodeorijdster raakt na een ernstig ongeluk verlamd. Haar grote droom valt in duigen, toch laat ze zich niet tegenhouden. Want er is maar één ding dat ze echt wil doen: weer paardrijden en meedoen aan wedstrijden.

Deze film die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal kun je bekijken bij Netflix.

Film over mensen met een handicap

9. Hotel SynDROOM

In Hotel Syndroom ontvangt Johnny de Mol elke week mensen met het syndroom van down. Het is voor de hotelgasten een verrassing dat Johnny ze gaat helpen met het realiseren van hun dromen en ambities.

Deze toffe serie bekijk je bij Videoland of bij uitzending gemist.

Serie over mensen met een handicap Johnny de Mol

 

Eerlijke kansen voor iedereen: teken ons manifest!

De representatie van mensen met een handicap in de media is nog erg teleurstellend. Als zij in de media te zien zijn gaat het vaak  om hun handicap en niet om het talent dat zij hebben. Het zou fantastisch zijn als de media een normale afspiegeling kan zijn van de maatschappij, waarin 1 op de 8 mensen een handicap heeft. Dat is iets voor de redacties en televisiemakers. Maar ook een kwestie van eerlijke kansen en daar maakt HandicapNL zich hard voor. Vind jij ook dat mensen met een handicap meer kansen moeten krijgen? Teken ons manifest en hopelijk bestaat ons volgende filmlijstje uit alleen maar acteurs met een handicap!

Ja, ik teken voor een normaal leven voor iedereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
8x waarom je juíst iemand met een handicap in dienst wil hebben
8x waarom je juíst iemand met een handicap in dienst wil hebben
9 boeken over handicaps die je gelezen wil hebben!
9 boeken over handicaps die je gelezen wil hebben!